Over mij

 

Heb je het gevoel dat je jouw lichaam niet de juiste voeding aanbied, maar heb je geen idee wat je het beste kunt eten? Dan zit je hier goed! Door mijn eigen ervaring heb ik enorme fascinatie ontwikkeld voor het menselijk lichaam en een onstilbare honger om antwoord te krijgen op de vraag: “Wat kunnen we als mens het beste eten om gezond te worden?”  Na mijn opleiding voeding en dietiek besloot ik me verder te gaan verdiepen in de wisselwerking tussen voeding en het menselijk lichaam. Het volgen van trainingen en het lezen van tientallen boeken heeft er voor gezorgt dat ik steeds meer patronen begon te zien die het verschil maakten tussen mensen die gezond zijn en mensen die ongezond zijn. 

 

Mijn missie: “Fysieke en mentale gezondheid creëren bij zoveel mogelijk Nederlanders door te informeren en inspireren over de kracht van voeding.” 

Dit doe ik…

 

De meeste mensen in mijn praktijk hebben overgewicht of chronische problemen, ik begeleid hen zodat ze zichzelf kunnen genezen. Hoe? Door de zelfherstellende kracht van het lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier tot genezing te laten komen. 

De interventie is persoonlijk en biedt houvast om aan de slag te gaan. Ik richt mij onder andere op jouw voedingsgewoontes en spijsverteringsstelsel: welke voeding wordt er genuttigd, krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen. Ik ga jou leren hoe je een optimaal voedingspatroon kunt samenstellen, bestaande uit ‘normale’, natuurlijke voeding. Tijdelijk gaan we, waar nodig, het lichaam voorzien van de juiste hoeveelheden vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en bijvoorbeeld probiotica; stoffen die van nature aanwezig dienen te zijn in het lichaam.

 

Onderzoek

 

In sommige gevallen is het noodzakelijk aanvullend laboratoriumonderzoek aan te vragen om een beter inzicht te krijgen in je klachten. Dit kan bloed, urine of ontlasting onderzoek zijn. Het doel hiervan is om eventuele voeding intolleranties of voeding allergieën blood te leggen. Ook kunnen we een beter beeld krijgen over de werking van het spijsverterinssysteem en kunnen we zien of er eventuele phatogenen  in de darmen aanwezig zijn die de klachten verklaren. Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten en informeer ik je over de kosten daarvan.

 

U kunt bij mij persoonlijk terecht als u last heeft van:

  • Overgewicht (zie programma overgewicht)
  • Metabool syndroom
  • Diabetes type 2
  • Spijsverteringsproblemen
  • Prikkelbaar darm syndroom 
  • Voedsel- intolleranties / allergieën 
  • Eczeem, netelroos en andere huidklachten

Vergoeding

De kosten voor een consult bij Aljan Tempel kunnen volledig of gedeeltelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van de eventuele aanvullende ziektekostenverzekeringen.

In de polisvoorwaarden van de verzekeraar staat beschreven welke onderdelen wel en niet in aanmerking komen voor vergoeding. Het is aan te raden voorafgaand aan een consult de polisvoorwaarden goed te controleren of contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Voor de consulten bij mij is één mogelijkheid voor declaratie van consulten: 

Orthomoleculaire geneeswijzen
Op basis van het lidmaatschap van Aljan Tempel bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeswijzen) worden de meeste consulten gedeeltelijk of geheel vergoed. Download hier het meest recente vergoedingenoverzicht.

 

Tarieven 2019-2020

Het tarief per consult bedraagt:
Intake consult                         Gratis en vrijblijvend 
Vervolg consult                       € 79,- inc. 

Het tarief voor mijn programma bedraagt:
Tijdelijk van € 995,-  NU € 695,- inc,

Afzegging van consulten
Een afzegging van een consult dient uiterlijk 24 uur voorafgaand van het consult te geschieden. Wanneer dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.  Deze facturen kunnen niet ter declaratie bij de zorgverzekering worden aangeboden.

Betalingen
De betalingen van de consulten geschieden bij voorkeur per pin en anders contant. (let op, er is geen wisselgeld aanwezig) Voor eventuele nazending van producten verstuur ik de factuur per mail.