Mijn verhaal.

 

Toen ik zestien was sloeg mijn lichaam alarm. Ik was altijd een fanatieke zwemmer geweest. Elke dag twee uur in het water. En nu merkte ik plotseling tijdens de trainingen dat mijn spieren veel sneller verzuurden. Ik voelde mijn hart in mijn borst en hals kloppen. Ik sliep moeilijk in en was overdag moe. Wat moest ik ermee? Moest ik maar denken dat hartkloppingen en gezondheidsklachten gewoon bij het leven hoorden?

Ik sportte al vanaf m’n vijfde en was Nederlands zwemkampioen in mijn leeftijdsklasse. Van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat had ik zin in eten. Veel brood, Brinta, zuivelproducten en zo meer. Ik nam de schijf van vijf in driedubbele hoeveelheden tot me. En méér dan de schijf van vijf. Want om in de schoolpauzes wat te schranzen hoefden we enkel de straat over te steken. Naar de supermarkt voor de energydrank en een pak koeken. Makkelijk, lekker en goedkoop. Ik was een sporter, mij kon toch niks gebeuren?

Jawel dus. Mijn klachten werden steeds erger. Uiteindelijk kwam ik in het ziekenhuis terecht, waar mijn hartritmestoornissen als een aangeboren hartafwijking werden afgedaan. Deze diagnose gaf mij geen voldoening. Was mijn ‘hartafwijking’ een symptoom van een onderliggend probleem?

“Ga eens naar een orthomoleculair kPNI-therapeut”, zei iemand. Geen idee wat dat was, maar ik ben gegaan. Het zou mijn leven voor altijd veranderen.

 

 

Klachten verdwenen

Zij leerde mij dat voeding meer is dan alleen lekker. Binnen een aantal dagen voelde ik mij al zoveel beter. De klachten verdwenen en ze zijn nooit meer teruggekomen. Mijn fascinatie was voor altijd gewekt. Wat doet voeding met je lichaam? En waarom is iets goed of slecht? Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb vanaf 2012 opleidingen gevolgd.

Ik heb me gespecialiseerd in de orthomoleculaire geneeskunde. Het woord Orthomoleculair is een grieks woord wat betekent ‘met betrekking tot de juiste moleculen in het lichaam’. Met moleculen bedoel ik in dit geval vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren, kruiden en andere voor het lichaam belangrijke stoffen. De juiste bouwstenen voor het leven. En dat fascineert mij, het is veel breder en gaat veel dieper dan alleen voeding.

Bij een tekort aan deze stoffen, ontstaan problemen in de stofwisseling op celniveau wat zich uiteindelijk kan gaan uiten in gezondheidsklachten in het hele lichaam.  Met andere woorden veel gezondheidsklachten zijn op te lossen of te verminderen door het binnen krijgen van de juiste voeding. 

Ooit gaf iemand mij een tip … een orthomolecu-nogwat. Geen idee wat dat was, maar ik ben gegaan. Ik ben mijn tipgever dankbaar. Nu ben ik vastbesloten mensen te helpen écht gezond te worden met écht eten.  

 

Mijn missie: “Mensen fysiek en mentaal sterk maken, met behulp van échte voeding.”

Dit doe ik…

 

De meeste mensen in mijn praktijk hebben overgewicht of chronische gezondheidsproblemen. Ik begeleid hen zodat ze zichzelf kunnen genezen. Hoe? Door de zelfherstellende kracht van het lichaam een boost te geven en op een zo natuurlijk mogelijke manier weer beter kunnen worden.

Mijn advies is altijd persoonlijk en biedt houvast om zelf aan de slag te gaan. Ik let op allergieën, en intoleranties, maar ook zeker op jouw persoonlijkheid. Een strikt dieet werkt niet. Het moet in jouw leven passen. Dát is de basis voor de keuzes die we samen maken.

Ik richt mij onder andere op jouw voedingsgewoontes en spijsverteringsstelsel: hoe ziet je eetpatroon er nu uit? Krijg je voldoende voedingstoffen binnen? Ik ga jou leren hoe je een optimaal voedingspatroon kunt samenstellen, bestaande uit ‘normale’, natuurlijke voeding. 

Onderzoek

 

In sommige gevallen is het noodzakelijk aanvullend laboratoriumonderzoek aan te vragen om een beter inzicht te krijgen in je klachten. Dit kan bloed, urine of ontlasting onderzoek zijn. Het doel hiervan is om eventuele voeding intolleranties of voeding allergieën blood te leggen. Ook kunnen we een beter beeld krijgen over de werking van het spijsverterinssysteem en kunnen we zien of er eventuele phatogenen  in de darmen aanwezig zijn die de klachten verklaren. Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten en informeer ik je over de kosten daarvan.

 

Samenwerking

Wij zijn Aljan en Annely, broer en zus met beide een passie voor sport. Door onze programma’s delen wij inzichten, inspiratie en praktische handvatten op gebied van bewegen en voeden. Want de combinatie van de juiste voeding en de juiste vorm en mate van bewegen is wat het lichaam sterk kan maken. Dat is wat wij doen. 

De basisdoelstelling is bij ons altijd hetzelfde; optimale energie en optimale gezondheid. Op een normale manier. Gezond leven hoeft niet lastig te zijn. Ben jij klaar om serieuze veranderingen in je leven te maken op het gebied van training, voeding en gezondheid? Wij helpen jou. 

Niet een punt. Een getal. Of een beeld. Maar een manier van leven. 

 

Vergoeding

De kosten voor een consult bij mij kunnen volledig of gedeeltelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Dit hangt af van jouw aanvullende ziektekostenverzekeringen. In de polisvoorwaarden van de verzekeraar staat beschreven welke onderdelen wel en niet in aanmerking komen voor vergoeding. Het is aan te raden voorafgaand aan een consult de polisvoorwaarden goed te controleren of contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Voor de consulten bij mij is één mogelijkheid voor declaratie van consulten: 

Orthomoleculaire geneeswijzen
Op basis van het lidmaatschap van Aljan Tempel bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeswijzen) worden de meeste consulten gedeeltelijk of geheel vergoed. Download hier het meest recente vergoedingenoverzicht.

 

Tarieven 2020

Het tarief per consult bedraagt:
Intake consult                        Gratis en vrijblijvend 
Vervolg consult                      € 79,- inc. 

Investering Nu écht!
Intake consult                        Gratis en vrijblijvend 
Nu écht eten!        € 449,-    € 349,-   (5 consulten)
Nu écht afvallen!  € 749,-    € 549,-   (8 consulten)
Nu écht afvallen!  € 1249,-  € 899,-   (15 consulten)

Afzegging van consulten
Een afzegging van een consult dient uiterlijk 24 uur voorafgaand van het consult te geschieden. Wanneer dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.  Deze facturen kunnen niet ter declaratie bij de zorgverzekering worden aangeboden.

Betalingen
De betalingen van de consulten geschieden bij voorkeur per pin en anders contant. (let op, er is geen wisselgeld aanwezig) Voor eventuele nazending van producten verstuur ik de factuur per mail.