Mijn naam is Aljan Tempel.

Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en orthomoleculair darmtherapeut. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen inzicht te geven in wat gezonde voeding is. We moeten leren alles met betrekking tot voeding vanuit evolutionair perspectief te bekijken en weer te eten zoals de natuur het bedoeld heeft; (h)eerlijke, onbewerkte en voeding.

Dit doe ik…

De meeste mensen in mijn praktijk hebben chronische problemen, ik begeleid hen zodat ze zichzelf kunnen genezen. Hoe? Door de zelfherstellende kracht van het lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier tot genezing te laten komen. 

De interventie is persoonlijk en biedt houvast om aan de slag te gaan.Ik richt mij onder andere op jouw voedingsgewoontes en spijsverteringsstelsel: welke voeding wordt er genuttigd, krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen en hoe staat het met jouw spijsverteringsstelsel? Samen stellen we een plan op, gericht op het reduceren van symptomen. Ik ga jou leren hoe je een optimaal voedingspatroon kunt samenstellen, bestaande uit ‘normale’, natuurlijke voeding. Tijdelijk gaan we, waar nodig, het lichaam voorzien van de juiste hoeveelheden vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en bijvoorbeeld probiotica; stoffen die van nature aanwezig dienen te zijn in het lichaam.

 

 

 

werkwijze

Voorbereiding

Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je van mij het verzoek een voedingsdagboek bij te houden gedurende een bepaalde periode. Aan de hand van jouw antwoorden krijg ik een goed inzicht in je klachten, je levensstijl en je voedingspatroon. Dit vormt de basis van het intakeconsult.

Intakeconsult

Tijdens het intakeconsult  bespreken we de belangrijkste klachten en kun je al je vragen stellen. We nemen het voedingsdagboek uitgebreid door. Alle informatie en onderzoeken die het afgelopen half jaar zijn uitgevoerd kun je mee nemen naar het consult, bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen van je huisarts. 

Onderzoek

In sommige gevallen is het noodzakelijk aanvullend laboratoriumonderzoek aan te vragen om een beter inzicht te krijgen in je klachten. Dit kan bloed, urine of ontlasting onerzoek zijn. Het doel hiervan is om eventuele voeding intolleranties of voeding allergien blood te leggen. Ook kunnen we een beter beeld krijgen over de werking van het spijsverterinssysteem en kunnen we zien of er eventuele phatogenen  in de darmen aanwezig zijn die de klachten verklaren. Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten en informeer ik je over de kosten daarvan.

 

 

 

U kunt bij mij persoonlijk terecht als u last heeft van:

  • Overgewicht (zie programma overgewicht)
  • Metabool syndroom
  • Diabetes type 2
  • Spijsverteringsproblemen
  • Prikkelbaar darm syndroom 
  • Voedsel- intolleranties / allergiën 
  • Eczeem, netelroos en andere huidklachten

Vergoeding

De kosten voor een consult bij Aljan Tempel kunnen volledig of gedeeltelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van de eventuele aanvullende ziektekostenverzekeringen.

In de polisvoorwaarden van de verzekeraar staat beschreven welke onderdelen wel en niet in aanmerking komen voor vergoeding. Het is aan te raden voorafgaand aan een consult de polisvoorwaarden goed te controleren of contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Voor de consulten bij mij is één mogelijkheid voor declaratie van consulten: 

Orthomoleculaire geneeswijzen
Op basis van het lidmaatschap van Aljan Tempel bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeswijzen) worden de meeste consulten gedeeltelijk of geheel vergoed. Download hier het meest recente vergoedingenoverzicht.

 

Tarieven 2019

Het tarief per consult bedraagt:
Intake consult                         € 79,- inc.
Vervolg consult                       € 59,- inc. 

Het tarief voor mijn programma bedraagt:
Programma overgewicht basis              Tijdelijk van € 499,-  NU € 399,-
Programma overgewicht uitgebreid*   Tijdelijk van € 629,-  NU € 529,-
*inculsief screening voeding intollerantie. (31 voedingsmiddelen)

Afzegging van consulten

Een afzegging van een consult dient uiterlijk 24 uur voorafgaand van het consult te geschieden. Wanneer dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.  Deze facturen kunnen niet ter declaratie bij de zorgverzekering worden aangeboden.

Betalingen                                                                                                               
De betalingen van de consulten geschieden bij voorkeur per pin en anders cash. (let op, er is geen wisselgeld aanwezig) Voor eventuele nazending van producten verstuur ik de factuur per mail.