Zalm met groentenmix

Ingrediënten

  • 150 gr. zalm*
  • groente mix (bloemkool, wortel, bonen, doperwten)
  • 60 ml kokosmelk
  • 15 gr. kokosrasp
  • 5 ml. Olijfolie**
  • 5 gr. Roomboter

 

Kruiden

  • Thaise kruiden
  • Kurkuma
  • Citroengras
  • Kerrie
  • Verse knoflook
  • Zout en peper

 

Bereiding

  • Stoom de groenten in 10 minuten beetgaar.
  • Kruid de zalm met zout en peper naar smaak.
  • Bak de Zalm in een beetje roomboter.
    Tip: 80% van de tijd op de huid bakken en 20% op de andere kant.
  • Snijd de knoflook heel fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan doe de knoflook en 60 ml kokosmelk (18% vet) bij in.
  • Doe de gestoomde groente in de koekenpan, breng op smaak met alle kruiden, zout en peper.
  • Voeg als laatste 15 gr. kokosrasp toe aan de groentes.

 

Gezondheidsvoordelen van dit recept

  • * Bevat essentiele vetzuren. Wanneer de zalm wild gevangen is en niet gekweekt wordt, is zalm een ontzettend voedzaam. Wild gevangen zalm bevat een van de hoogste omega-3-gehaltes van alle soorten vis. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk voor de structuur en daarmee de functie van celmembranen, het is belangrijk voor onze hersenen, onze bloedvaten, de bloedstolling en is een onmisbaar onderdeel in ons immuunsysteem. Naast zijn hoge gehalte aan omgea 3 bevat zalm tal van andere vitamines, mineralen en eiwitten.
  • ** Zeer goed voor hart en bloedvaten. Olijfolie is van nature rijk aan gezonde vetzuren. Het bevat vooral veel oliezuur een enkelvoudig onverzadig omega 9 vetzuur, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast bevat olijfolie hoge gehaltes aan polyfenolen. Polyfenolen werken als antioxidant, ontstekingsremmer, anti-verouderingsmiddel en beschermd tegen hart- en vaatziekten.