Sperziebonen met gemarineerde kippendij

 

Ingrediënten   (3 personen)                                                               

  • 300 gr kipfilet/kippendij      
  • 300 gr sperziebonen       
  • 100 gr bloemkoolrijst                                                              
  • 4-6 el kokosmelk (6% of 18%)                                              
  • 2 el kokosrasp                                                                            
  • 2 el olijfolie                                                                                  

                                                                                 
Kruiden

  • 1 tl kardemon 
  • 1 tl gember poeder
  • 1 tl kaneel
  • ½  tl nootmuskaat
  • 1/2 bosje vers gesneden koriander *
  • 1 a 2 teentje verse knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 tl koh thai yellow curry past
  • ½ a 1 tl keltisch zeezout
  • ½ a 1 tl peper 

 

Bereiding


Snijd 300 gr kippendij in kleine blokjes, marineer de kippendij met kardemon, gember, koriander, kaneel, nootmuskaat, 1 teentje fijngesneden knoflook, 1 el citroensap, 2 el olijfolie, zout en peper. Laat het minstens 2 uur staan. Verhit wat water in een stoompan en stoom de sperziebonen 8 minuten. Pak een pan, bak de kippendij op middelhoog vuur in 7 a 8 minuten gaar. Doe de sperziebonen bij de kippendij in de pan en breng op smaak met kokosmelk, kokosrasp, 2 tl koh thai yellow curry pasta, zout en peper. Eet smakelijk!

 

Gezondheidsvoordeel

 

*Helpt bij de ontgifting van zware metalen. Wist je dat koriander de meest gebruikte kruid is bij het ontgiften van zware metalen? De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de geneeskrachtige werking van koriander. Naast het feit dat koriander op een ‘goedkope’ manier zware metalen helpt verwijderen uit het lichaam, werkt het ook ontstekingsremmend en heeft het een bacterie- en schimmelremmende werking. 

Zware metalen is een groot probleem in onze westerse maatschappij. Zware metalen komen via meerdere wegen terecht  ons milieu, waaronder de verbranding van fossiele brandstoffen. Als je zware metalen binnen krijgt door voeding of inademing kan dat gevolgen hebben voor je gezondheid maar ook het afvalproces. Zware metalen beschadigen o.a. het immuunsysteem en zenuwweefsel, je lichaam slaat de metalen daarom op in vet- en bindweefsel. Verse biologische koriander gebruiken door je eten is dus meer dan alleen maar lekker!

TIP: Zet een bosje verse koriander in de keuken, zodat je het makkelijk kunt gebruiken om gerechten mee op smaak te brengen!