Red curry

 

Ingrediënten                          

  • 300 gr. kippendij
  • Groenten mix (broccoli, wortel, doperwten)
  • 150 ml kokosmelk
  • 15 gr. kokosrasp
  • 3 EL Olijfolie*
  • Basmati rijst                               

 

Kruiden

  • Koh thai red curry pasta
  • 5 blaadjes lime leave
  • Paprika poeder
  • Kerrie poeder
  • Verse knoflook
  • Zout en peper

 

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Pan / rijstkoker

 

Bereiding

  • Stoom de groenten in 10 minuten beetgaar.
  • Kook de rijst in 10 a 12 minuten gaar.
  • Snipper de knoflook en uitjes.
  • Bak in 3 EL olijfolie de knoflook, uien en kerriepoeder kort aan.
  • Snijd de kippendij in kleine blokjes en voeg deze toe in de wokpan, bak het in 5 a 10 minuten gaar.
  • Voeg daarna 3-4 TL red curry pasta, 150ml kokosmelk en naar smaak zout en peper toe.
  • Doe de gestoomde groente in de wokpan, breng op smaak met zout en peper. Goed roeren
  • Voeg als laatste 15 gr. kokosrasp toe aan de groentes.

 

Gezondheidsvoordelen van dit recept

  • *Zeer goed voor hart en bloedvaten. Olijfolie is van natura rijk aan gezonde vetzuren. Het bevat vooral veel oliezuur een enkelvoudig onverzadigde omega 9 vetzuur, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast bevat olijfolie hoge gehaltes aan polyfenolen. Polyfenolen werken als antioxidant, ontstekingsremmer, anti-verouderingsmiddel en beschermd tegen hart- en vaatziekten.