Red curry
Ingrediënten 
- 300 gr. kippendij
- Groenten mix (broccoli, wortel, doperwten)
- 150 ml kokosmelk
- 15 gr. kokosrasp
- 3 EL Olijfolie*
- Basmati rijst
Kruiden
- Koh thai red curry pasta
- 5 blaadjes lime leave
- Paprika poeder
- Kerrie poeder
- Verse knoflook
- Zout en peper
Benodigdheden
- Wokpan
- Pan / rijstkoker
Bereiding
- Stoom de groenten in 10 minuten beetgaar.
- Kook de rijst in 10 a 12 minuten gaar.
- Snipper de knoflook en uitjes.
- Bak in 3 EL olijfolie de knoflook, uien en kerriepoeder kort aan.
- Snijd de kippendij in kleine blokjes en voeg deze toe in de wokpan, bak het in 5 a 10 minuten gaar.
- Voeg daarna 3-4 TL red curry pasta, 150ml kokosmelk en naar smaak zout en peper toe.
- Doe de gestoomde groente in de wokpan, breng op smaak met zout en peper. Goed roeren
- Voeg als laatste 15 gr. kokosrasp toe aan de groentes.
Gezondheidsvoordelen van dit recept
- *Zeer goed voor hart en bloedvaten. Olijfolie is van natura rijk aan gezonde vetzuren. Het bevat vooral veel oliezuur een enkelvoudig onverzadigde omega 9 vetzuur, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast bevat olijfolie hoge gehaltes aan polyfenolen. Polyfenolen werken als antioxidant, ontstekingsremmer, anti-verouderingsmiddel en beschermd tegen hart- en vaatziekten.