Maaltijdsalade met rodekool en kippendij                                                                                                  

Ingrediënten                                                                          

  • 1 kippendij
  • 50/75 gr. gesneden bladgroenten
  • ½ avocado of 50gr. diepvriesavocado
  • 4 blokjes rode kool met appeltjes (uit de vriezer)
  • Olijfolie
  • 1 tl citroensap

 

Kruiden

  • ¼ bosje verse basilicum
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper

 

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Keukenmes

 

Bereiding

Leg als eerste de diepvriesavocado en 4 blokjes rode kool met appeltjes uit de vriezer om te ontdooien.

Pak een snijplank en een keukenmes en snijd de bladgroenten en verse basilicum fijn. Verdeel dit over een diep bord en breng op smaak met 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, gedroogde rozemarijn, zout en peper. Goed roeren. Verdeel de rode kool met appeltjes net als 50 gr diepvries avocado over het bord (of snijd een ½ avocado in stukjes en verdeel dit over het bord). Marineer de kippendij met olijfolie, zout en peper en eventueel andere kruiden naar smaak. Snijd de kippendij in dunne reepjes en bak het in 6 tot 8 minuten gaar in een koekenpan. Verdeel de kippendijreepjes over de maaltijd salade. Eetsmakelijk!

 

Gezondheidsvoordelen van dit recept

Rode kool – Verse koolsoorten verdienen een plek op uw bord! omdat ze lekker zijn en gezond. Koolsoorten zijn rijk aan vitamine C en vezels en bevatten ontgiftende en lever beschermende bestanddelen. 

Kleurrijk eten is belangrijk!

Verschillende kleuren eten, iedereen kent het advies. Hoe simpel het ook klinkt, het is wel waar! Kleuren duiden namelijk op bepaalde voedingsstoffen. De paarse kleur in rode kool ontstaat door anthocyanidinen. Een stof die de plant aanmaakt om zichzelf te beschermen en voor ons als mens een ontstekingsremmend effect heeft.