Kefir met zaden, chocola en bosvruchten.

Ingrediënten     

  • 125 gr. volle kefir*
  • 15 gr. gebroken lijnzaad
  • 15 gr. Hennepzaad
  • 20 gr. 85% chocola of cacao nibs**                           
  • 75 gr. bosvruchten (vers, of uit de diepvries)

 

Bereiding

  • Schenk 125 gr. kefir  in een schaaltje en roer het gebroken lijnzaad en hennepzaad door heen.
  • Pak 2 blokjes chocola (20gr.) en snijd deze met een groot keukenmes fijn. Strooi deze door de kefir of yoghurt heen. Goed roeren.
  • Als laatste doe je de bosvruchten er boven op.

 

Gezondheidsvoordelen van dit recept

  • *Goed voor onse darmflora. Kefir een gefermenteerd product gemaakt van rauwe melk. Tijdens het fermentatieproces ontstaan er bijproducten die de kefir flink verrijken met o.a. goede bacterien (goed voor onze darmflora) en anti-microbiele stoffen.  Door het fermentatie proces word de kefir ook makkelijker verteerbaar, de eiwitten worden voor verteerd en de lactose wordt grotendeels afgebroken. 
  • **‘s Werelds nummer 1 antioxidant. Cacao bevat een hoog gehalte aan antioxidanten. Dit zijn stoffen die schadelijke vrije radicalen binden en helpen zo schade aan cellen te voorkomen. Positieve voordelen van cacao zijn zeer uiteenlopend waaronder o.a. een positief effect op onze bloedvaten en bloeddruk. Ook bevat  cacao veel mineralen waaronder een hoog gehalte aan magnesium.