Indonesische Spitskoolschotel met rijst (3-4 personen)
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 300 gr. biologisch rundergehakt
- 200 ml. kokosmelk
Kruiden
- 1 á 1 ½ tl paprika poeder
- 1 á 1 ½ tl fenegriek
- 1 á 1 ½ tl komijn
- 1 á 1 ½ tl kaneel
- 1 á 1 ½ tl gember
- 1 á 1 ½ tl kardemom
- 1 á 1 ½ tl citroengras
- Zout en peper
Benodigdheden
- Wokpan
- Pan / rijstkoker
Bereiding
- Verhit 2 el olijfolie in de pan, fruit de uien en knoflook een paar minuten.
- Voeg na een paar minuten het gehakt toe en laat het aanbraden. Snijd ondertussen de spitskool in kleine reepjes.
- Zodra het gehakt gaar is voeg je de spitskool toe. Voeg ook alle kruiden en de kokosmelk toe. Doe de deksel erop en laat het geheel 20 minuten sudderen. Af en toe even roeren.
- Kook de rijst in 10 á 12 minuten gaar