Indonesische Spitskoolschotel met rijst (3-4 personen)

 

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 300 gr. biologisch rundergehakt
  • 200 ml. kokosmelk

 

Kruiden 

  • 1 á 1 ½ tl paprika poeder
  • 1 á 1 ½ tl fenegriek
  • 1 á 1 ½ tl komijn
  • 1 á 1 ½ tl kaneel
  • 1 á 1 ½ tl gember
  • 1 á 1 ½ tl kardemom
  • 1 á 1 ½ tl citroengras
  • Zout en peper

 

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Pan / rijstkoker

 

Bereiding

  • Verhit 2 el olijfolie in de pan, fruit de uien en knoflook een paar minuten. 
  • Voeg na een paar minuten het gehakt toe en laat het aanbraden. Snijd ondertussen de spitskool in kleine reepjes.
  • Zodra het gehakt gaar is voeg je de spitskool toe. Voeg ook alle kruiden en de kokosmelk toe. Doe de deksel erop en laat het geheel 20 minuten sudderen. Af en toe even roeren.
  • Kook de rijst in 10 á 12 minuten gaar